1 oktober 2023

Geschiedenis

Sporting H.A.C. is op 1 juli 2021 opgericht en ontstaan uit twee Kerkraadse verenigingen:
rkvv Haanrade en SVA Bleijerheide.

In het begin van de 21e eeuw werden de eerste toenaderingspogingen ondernomen. Het duurde echter een tijdje voordat er concrete stappen werden gezet. In 2018 werd door beide besturen besloten, na raadpleging van hun leden uiteraard, dat een samenwerking tot stand kon worden gebracht.

In lijn met de regels van de KNVB werd een SSA opgericht (SSA is de afkorting van Samenwerking Senioren Afdeling).

Onder de naam SSA Haanrade / SVA werd voor het eerst gezamenlijk in het seizoen 2019/2020 aan de competitie deelgenomen. Uiteraard was het in het begin wennen, want nog vaak werd er “kom op Haanrade” of “goed zo SVA” vanaf de zijlijn geroepen.

De samenwerking verliep op elk gebied erg goed. Zo goed, dat de besturen, die vanaf de oprichting van de SSA gezamenlijk vergaderden, besloten om al relatief snel echt te willen fuseren. Met behulp van het samenwerkingscomité, waar leden van SVA en Haanrade deel van uitmaakten, werd een plan opgesteld om de fusie in goede banen te leiden.

Uiteraard moesten de leden van beide verenigingen instemmen met de fusieplannen. De deelnemers aan de buitengewone algemene ledenvergaderingen van zowel Haanrade als SVA stemden unaniem vóór een fusie. Daarmee werd het sein op groen gezet en kon de juridische fusie in gang worden gezet.

Op woensdag 30 juni 2021 zetten de bestuursleden van SVA en Haanrade hun handtekening en was de oprichting van Sporting H.A.C. (afkorting van Haanrade Ackensplein Combinatie) per 1 juli 2021 een feit, en houden de verenigingen rkvv Haanrade en SVA Bleijerheide op te bestaan.

In seizoen 2021/2022 zal men onder de nieuwe naam deelnemen aan de competitie. Iedereen hoopt dat de sportieve stijgende lijn van de voorafgaande twee seizoenen, die helaas bruut werd verstoord door de Coronacrisis, kan worden voortgezet.

1 gedachte over “Geschiedenis

  1. Pingback: WP Notify

Reacties zijn gesloten.